gorbetukor

Kompolt Ádám

gorbetukor

Férfi és Nő párkapcsolatának állandósult útvesztői, egymás iránti elvárásaik, "kötelezettségeik" kompromisszumaik. Alkalmazkodó készség-hajlandóság egymáshoz, s a társadalomhoz. Helyünk, komfortérzetünk, merre és miért s kivel tartunk. Aktuális napi történések górcső alá vétele. Társadalom kritika. Saját nézőpontból.

Friss topikok

Címkék

Archívum

Szépség-hűség, no és miegymás...

2013.05.25. - Kompolt Ádám 3 komment

..Coming out-ként, hagyatkozván a tőlem tetemesebb agytekervénnyel rendelkező fizimiskára, kezdhetném így is : "Szép az, ami érdek nélkül tetszik"!! Mondotta Kant...S hát Lássuk be, hogy bár rövid összegzés, de velős, és persze jó duma. Dressing-ként csak annyit: Kant agglegény volt, természetesen azért látott ily remekbe szabottan.

 Volt tehát ideje gazdagon, elmatekozni a tiszta elme dolgán, s egyéb nyalánkságokon! Amik talán feletébb "cibálták" is Darwin apánk bajszát...erről most itt csak ennyit...

Nade azért mélyebbre ásva, felsejlik bennünk a kérdés, honnan ered, s kik is találták ki a Szépséget?

Naná, hogy mi, férfiak!!  S persze, hogy szeretnénk ezt az ideát is magunkénak tudni...

S fix, hogy kezünkben, ez a, talány, idea, "eszközzé" válik, elég alattomos arra, hogy kellő fondorlattal, kinemmerülő szuper fegyverként használjuk, az elbűvölő gyengébbik nem ellen. Élhetünk, is a kegyetlenül trohanó idő által biztosított szárnysegédlettel, mely kiváló "lőszerraktár"  és állandó támadója a szebbik nemnek...

 


Nade hamár "kiháboruztuk" magunkat azért, kárdezzük csak meg azt: mit is szeretne a nő?

Hát nem kell szuper géniusznak lenni, s már lökjük is választ: Szerelem, család, gyerekek, na és bumm, hát halj oda, még talán boldogságot is akar. S biza, ez a sárból gyúrt oldalborda jól tudja, de kérdésként is megéli, hogy mindezeknek ára van!

Mégpedig a Szépség?!

Akár álmunkból felriasztva is betéve mormoljuk, persze lehet, hogy nem meggyőződésből, csak közhely halmozóként, de akár igaz s Őszinte meggyőződéssel is: hogy a szépség nem általánosítható, se nem kategorizálható, s pláne nem körülírható. Mindenkiben megtalálható s ott lebzsel, valami szép, elbűvölő, megragadó, s báj!

A báj, ami egyszerűen megfoghatatlan, s felfoghatatlan. Lehet az modor, lehet egy hang, egy kézmozdulat. De bármi legyen is az, zászlóshajója az általunk magasztalt ideálnak, s öszvér mód ragaszkodunk hozzá, a lassan leszálló „köd”-től elvakulván

A férfi minden vágya kimondva és kimondatlanul is, a szép nő! Sajnos, járulékos költsége ezen kívánalmának a gyanakvás, mert nem tudja, s nem is meri magát, egy szép nő mellett biztonságban érezni.

Kalandozó gondolataink, rögvest látni engedik az urbánus legendák reprodukcióját: a szépség és a hűség, talán nem is jegyese egymásnak??!  Ez tehát nemcsak szájról szájra vándorolt mese?! 

Csikorogjanak csak tovább a fogaskerekeink....

Akkor viszont a Szépség és a hamisság? Mégiscsak Ők vezetnék egymást az Oltár elé?

 


Persze az is könnyen megeshet, sőőt vonjuk csak le konzekvenciaként, hogy a szépség, ténylegesen arra hivatott jelen lenni mindennapjainkban, hogy aki tudja az megszerezze, de már megőrizni senki sem tudja, s akarja...

A férfiaknak vágyni a Szép Nő után, s a nőknek a Szépség után, bizton beégetett programnak tűnik.

A bejegyzés trackback címe:

https://gorbetukor.blog.hu/api/trackback/id/tr805300832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rózaa 2013.06.24. 11:19:42

Szerelem, család, gyerekek. Szerinted ezek szükségesek egy nő számára?

Kompolt Ádám 2013.06.24. 11:28:45

Suervusz Róza!. Köszönöm a hozzűszólásodat?Nyilván van még ezer s ezer más dolog, ami fontos lehet, én saját szemszögből, lebutítva emeltem ki 3 dolgot, melyek szerintem alapjáratban elvárásai, mind magukkal s az élettel szemben.

Kompolt Ádám 2013.06.24. 11:32:14

@Kompolt Ádám: És egy másik kommantedre is reagálnék, publikálni nem publikálok, régebben aktív voltam, de most saját szórakoztatás, s remélhetőleg másoké is...de tervezem a jövőben...üdv
süti beállítások módosítása